NOUTATI / EVENIMENTE

 • Cercetarea științifică în armonie cu creația artistică
  Plasticieni consacrați profesează la ULIM

  06.06.2016

  Maeștri ai artelor plastice care profesează la ULIM invită iubitorii de frumos la o mini-expoziție de pictură, organizată în cadrul ediției a VIII-a a Salonului Scientia, organizat, până pe 20 mai, de Departamentul Informațional Biblioteconomic. Privitorii pot admira o reproducere de excepție, după celebra Cina cea de Taină de Leonardo da Vinci, realizată de dl. Ion Mercic.

 • Mărțișoare cromatice, la Galeria ULIM

  06.06.2016

  Primăvara a venit cu o explozie cromatică, la Galeria ULIM, spațiu pentru expoziții de artă vizuală a celor mai de seamă artiști de la noi. Plasticianul Vasile Dohotaru, dr. conf. univ. la Facultatea Informatică, Inginerie, Design expune cele mai proaspete lucrări de pictură, invitând iubitorii de frumos la o meditație, la interferența viselor cu sentimentele reale pentru oameni.

 • Studenți designeri, implicați în amenajări interioare, la ULIM

  03.06.2016

  Amenajările interioare, la ULIM, sunt preocupările de ultima oră a viitorilor designeri, care-și fac studiile la universitatea noastră. Îndrumați de arhitecta Rodica Taburța, conf. univ. la Facultatea Informatică, Inginerie, Design, studentele din anul IV - Valeria Gangan, Alina Petrov, Maria Roman și Marcel Lazarev, student în anul I, sunt implicați în procesul de proiectare a spațiilor universitare. Tinerii deja au rezultate practice, apreciate de cadrele didactice.

 • Noutate editorială, la ULIM
  În atenția viitorilor designeri

  03.06.2016

  La ULIM, a văzut lumina tiparului o nouă ediție a volumului Istoria artelor, semnat de dr. Eleonora Florea, prof. univ., șefa Catedrei Design. Este o surpriză editorială nu doar pentru studenți, ci și pentru toți iubitorii de frumos, dornici să ia act de reperele fundamentale prezente în cultura umanităţii -

 • Schimbări radicale în formarea viitorilor designeri vestimentari

  03.06.2016

  Angela Doina-Bezuțchi, cunoscut designer vestimentar în RM și în spațiul post-sovietic, a devenit cadru didactic la Catedra Design, în cadrul Facultății Informatică, Inginerie, Design. Domnia sa este magistru în arte decorative, membră a Uniunii Artiștilor Plastici și a Uniunii Designerilor din Moldova, organizatoare a expozițiilor naționale de profil, premiantă a festivalurilor de modă din țară și străinătate.

 • ”Absolvenții ULIM - viitori designeri - vor duce faima țării în toată lumea”

  03.06.2016

  Recent, în incinta Aulei Magnifice, s-a desfășurat susținerea proiectelor de licență a absolvenților ULIM, viitori specialiști în Design Interior și Design Vestimentar. Acest examen s-a transformat într-un eveniment artistic de amploare la ULIM. Prestația excelentă a celor 17 absolvenți ai Facultății de Informatică, Inginerie, Design a fost apreciată la cel mai înalt nivel de Comisia de licență.

 • Expoziție de artă și design contemporan,
  surpriza viitorilor designeri (galerie foto)

  03.06.2016

  Iubitorii de frumos se bucură, azi, de o surpriză de proporții, la ULIM. Conferința Științifico-practică Symposia Studentium-2016 pentru viitorii designeri este un prilej de a-și prezenta cele mai reușite lucrări de pictură, sculptură, vestimentație, batic, accesorii moderne etc.

 • ”Symposia Studentium-2016” a viitorilor designeri, ingineri și specialiști IT
  Bilanțurile unor schimbări radicale ale programelor de studii

  03.06.2016

  Conferința științifică SYMPOSIA STUDENTIUM 2016 în anul curent a fost desfășurată într-o nouă formula, având calificativul de Conferință științifico-practică. În cadrul acestei conferințe au fost prezentate comunicări științifice în cadrul Secției Cercetări în design.

 • Afisate 1 - 8 din 8 Articole | Pagina 1 din 1

  < inapoi     1     inainte >


  Archives